Interdentalbørste

Effektiv bruk av

interdental(mellomroms)børste1. Velg en stor og fyldig nok interdentalbørste som fyller ut mellomrommet og gir litt motstand ved bruk. Tannlege eller tannpleier kan med fordel hjelpe deg å finne riktig børste(r).


2. Før børsten helt igjennom mellomrommet.


3. Bruk den innerste havldelen av børsten aktivt:Bruk børsten fra både for- og bakkant av mellomrommet (se illustrasjonen over) med en lett skrubbende bevegelse i tannkjøttkanten, 3-4 ganger for hver av de to tannflatene som tilgrenser mellomrommet. Kjenn at du «jobber» litt med børsten. Ved å bruke børsten aktivt på denne måten, følger du den avrundede formen på tennene/tannkjøttkanten på en effektiv måte.Vær obs på at noen tenner (oftest tennene fremfor jekslene) har en uttalt "bakketopp" midt på kjevekammen mellom tennene. I disse områdene må børsten brukes på skrå oppover (fra utsiden/siden børsten føres inn) og nedover (for å få med deg andre siden) i tillegg til for- og bakkant.


4. Bruk børsten som hovedregel fra utsiden av tannbuen, men for enkelte mellomrom (spesielt for jeksler) kan det være nødvendig eller fordelaktig å bruke børsten fra innsiden i stedenfor eller i tillegg.


(Tips: Børsten kan bøyes til på forhånd (90 grader) for å enklere komme til i de bakre mellomrommene)


Børsten skylles i kaldt vann etter bruk og legges/settes til tørk. Børsten brukes inntil den "krøller" seg eller busten blir slitt.


NB:

Ubehag, blødning og vond smak ved bruk av mellomromsbørste(r) du blir anbefalt er vanlig hvis tannkjøttet ditt er betent. Disse plagene vil som regel forsvinne innen få ukers effektiv innsats med børstene som følge av tilheling.
Trykk her for videoversjon (YouTube)