Egenbehandling

Egenbehandling

ved tannkjøttsykdomUnder finner du lenker til

plansjer og instruksjonsfilmer,

samt noen tips og råd til hvordan

å etablere gode egenbehandlingsvaner:Kjøp børster på nett her

(ekstern nettside)


Tips og råd til å etablere gode egenbehandlingsvaner:


* Bruk plakkinnfargings-tabletter (se her); gir deg en god oversikt over hvor effektiv du faktisk er med tannbørsten og er svært effektivt for å raskt og effektivt fininnstille pusseteknikken din.


* Prioriter og sett av tid til en daglig "hovedrengjøring"; forsøk å unngå tider på døgnet hvor du er uopplagt eller ukonsentrert

(f.eks seint på kvelden eller når du har et halvt øye på andre ting)


* Fokuser på et effektivt minimum av utstyr dersom du er overvelmet over å måtte bruke flere forskjellige typer koster og utstyr - vi hjelper deg må finne det viktigste utstyret for deg.


* Har du problemer med å motivere deg selv, er det alltid en mulighet å starte med ett lite steg. For eksempel bruk mellomromsbørste for ett mellomrom, og si deg fornøyd med det i denne omgang - det er uendelig mye bedre enn ingenting, og kan motivere deg til å utvide til flere mellomrom over litt tid. Det som ofte skjer er at man får med seg alle mellomrommene fortere enn man tror når man første er i gang.


* Øvelse er en investering; jo fortere du får på plass god teknikk, jo fortere blir bruken av aktult utstyr mer eller mindre automatisk.


* Følelsen av å være riktig på plass i tannkjøttkanten er som regel den enkleste og sikreste rettesnoren - vi fokuserer på å gi deg den riktige følelsen når vi demonstrerer utstyret for deg.